Blog Image

Al doilea val pandemic este iminent, declară preledintele României

Românii au fost avertizați că al doilea val al pandemiei COVID 19 este iminent pe teritoriul țării noastre, anunțul public venind chiar de la președintele Klaus Iohannis.

Șeful statului le-a cerut cetățenilor să respecte cu rigoare regulile, să evite aglomeraţiile şi deplasările inutile și a subliniat că este important ca sistemul sanitar să nu fie copleşit de un număr semnificativ de bolnavi de COVID-19.

"Dragi români, respectaţi cu rigoare regulile, fiţi prudenţi, evitaţi aglomeraţiile şi deplasările inutile pentru a nu vă expune riscului de infectare", a spus Klaus Iohannis. Președintele a mai adăugat că tot mai multe țări europene înregistrează zilnic cifre mai mult decât îngrijorătoare în ce privește îmbolnăvirile cu COVID 19.

"Este imperativ să facem toate eforturile pentru a inversa acest trend ascendent şi a menţine epidemia sub control. De responsabilitatea fiecăruia dintre noi depind viaţa şi sănătatea celorlalţi. În mod evident, acest virus nu va dispărea prea curând şi, în aceste condiţii, până când va fi disponibil vaccinul sau un tratament eficient, trebuie să găsim soluţii care să ne permită să avem o societate şi o economie funcţionale", a spus şeful statului într-o declarație publică făcută la Palatul Cotroceni.